TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, ABD Haberalma Teşkilatı CİA’nın eski Türkiye masası şefi Richard Perle’yi de gündemine aldı.
Mamak Askeri Cezaevi'ndeki sistematik işkencenin sorumlusu olarak gösterilen emekli albay Raci Tetik'in, eşinin iddia ettiği gibi Avustralya'da değil, İstanbul'daki TSK Çamlıca Rehabilitasyon Merkezi'nde olduğu bildirildi.
TBMM Adalet Komisyonu, "3. yargı paketi" olarak bilinen kanun tasarısını kabul etti. Komisyon, geçicilerle birlikte 108 maddeden oluşan "Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı"nı, 2 günü geçen hafta, 2 günü de bu hafta olmak üzere 4 günlük yoğun çalışmanın sonunda kabul etti.
Giresun'daki Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun ismi, Teyyaredüzü İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.
MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran BULUT, Kenan Evren Kışlası'nın isminin değiştirilmesi konusu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı'na yazılı önerge verdi.
Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan İLTER 12 Eylül tarihinin "Demokrasi Bayramı" ilan edilmesi için girişim başlattı.
Erdinç'in serbest kalmasında, Darbeleri Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın infazı yananlarla ilgili bir kanun teklifi çalışması yanı sıra 12 Eylül darbesi öncesindeki hadiselerin gençleri birbirine kışkırtması sonucu oluştuğu iddialarının göz önüne alınması etkili oldu.
Ülkücü şair, yazar ve gönül adamı Dilaver Cebeci, Üsküdar Çengelköy'deki mezarı başında dualarla anıldı. MHP Üsküdar İlçe Başkanlığının himayesinde düzenlenen anma toplantısına ailesi, Yusufiye Derneği yöneticileri, arkadaşları ve sevenleri katıldı.
... 15 ...

12 Eylül Darbesi