“Eski Tüfek Komünistlerden, yeni ulusalcılardan, ellibin kişinin katili ve eşkıyanın elebaşı apo’nun samimi dostu, ülkemizin başına çorap örmekte pek mahir olan, PKK’lı eşkiyaya koltuk çıkmaktan çekinmeyen ve bundan zevk alan, Sayın Bahçeli’nin ünüversiteden hocası olan, aynı zamanda da Sayın Bahçeli’ye akıl hocalığı yaptığını açıklayan Yalçın Küçük’ün talimatlarıyla, “Apo’yu yakalayan, PKK’ya karşı amansız mücadele veren komutan.” Yutturmacalarıyla milletin vekili olmaya layık binlerce ülkücü bir tarafta dururken MHP’den milletvekili seçtirilen “Balyoz Darbe Planı Davası” tutuklusu olan ve yakın çevresi tarafından ve tarafımızdan da “Keskin Bir Solcu” olduğu bilinen Engin Alan yargılanmakta olduğu İstanbul Özel Yetkili Mahkeme tarafından 18 yıl hapis cezası ile tecziye edilmiştir.
İki yıldır İstanbul’da özel yetkili mahkeme tarafından görülmekte olan “Balyoz Darbe Planı Davası” sonuçlanmış bulunmaktadır. Ülkemizin ileri demokrasilere geçmesi açısından bir “ kırılma noktası” oluşturacak bu mahkeme kararı Türkiye’de bir ilk olarak tarihteki yerini almıştır.
Bir elimizden duvara kelepçelenerek günlerce aç susuz bekletilirdik...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "İşkence soruşturması" için İstanbul'da ifade veren Yusufiye Derneği Başkanı Recep Küçükizsiz, 12 Eylül'den 20 gün sonra polis tarafından gözaltına alınır.
Darbe döneminde cezaevlerinde aylarca işkence görenler, yaşadıkları insanlık dışı uygulamalardan şikâyetçi olmaya devam ediyor.
Ülkücü hareket içinde 'Doğu'nun Başbuğu' olarak anılan Yılma Durak, 12 Eylül'de yaşadığı işkence ve zulümleri anlattı.
Abdulkadir Yanık, 12 Eylül mağdurlarından biri. Darbeden 1 ay sonra ortaokul öğrencisiyken gözaltına alınmış Yanık. İşkencenin vardığı noktayı ise şöyle ifade ediyor:"Annemi bırakmları için ne isterlerse yapacağımı söyledim. 1 gün boyunca işkence yaptıktan sonra bıraktılar. Kadıncağız çıktıktan sonra kör oldu.
Yusufiyeli arkadaşlarımızdan ve aynı zamanda derneğimizin kurucu üyesi ve Başkan Yardımcısı olan Av. Hasan İLTER'in kaleme almış olduğu Yusufiye Zindanlarında Yaşanmış Hikayeler Zulümden de Öte isimli kitabı çok yakında piyasaya çıkacaktır.Ülküdaşımıza ülkücü hafızamızın dağarcığına katkılarda bulunmasından dolayı teşekkürlerimizi sunar, bütün ülküdaşlarımızdan da 12 Eylül darbesi hatıralarını unutmamak ve unutturmamak adına bu tür çalışmalarda bulunmalarını istirham ederiz.
... 10 ...

12 Eylül Darbesi